Jak se vyrábějí nakladače Locust

Jak se vyrábějí nakladače Locust

Reportáž z výrobního závodu pojednává o tom, jak se vyrábějí nakladače Locust.

Jak se vyrábějí nakladače Locust

Nakladače Locust (foto: Bagry.cz)

Nejprodávanější smykový nakladač

Way Industry vyrábí ve slovenské Krupině známé oranžové Locusty. Možná pro vás bude zajímavé podívat se, jak taková výroba smykem řízených nakladačů probíhá, a kdo se vlastně podílí na produkci nejprodávanější značky v České a Slovenské republice.

Výroba nakladačů Locust

Výrobní závod, jehož výstavba započala již v roce 1969, umožňoval roční produkci až 3.000 kusů smykem řízených nakladačů UNC 060. Za dob socialismu se však jednalo jen o montáž z dílů dodaných jinými slovenskými závody.

Dnes se zde za neustálých modernizací výrobních prostor a vybavení smykem řízené nakladače opravdu vyrábějí, od zpracování plechů přes výrobu převodovek, kabin i výfuků až po konečnou montáž sedmi základních typů nakladačů.

Nesmím opomenout ani odminovací stroje Božena a letištní tahače Talet. Pro montáž Božen je vyhrazena jedna hala, kde se však z důvodu utajení nesmí fotografovat.

Výrobu civilních smykem řízených nakladačů jsem mohl 18. srpna zvěčňovat dle libosti, a tak můžete zkontrolovat, zda tvorba populárních nakladačů odpovídá vašim představám.

Foto & text: Ondřej Hájek (bagry.cz - Jak se vyrábějí nakladače Locust)

Aktuálně vyráběné nakladače Locust


Další články z kategorie

 

O nakladačích, Novinky , ,

20.10.2008