Hybridní pásy

Hybridní pásy

Wacker Neuson hybridní pásy Bridgestone

Hybridní pásy

Hybridní pásy

Hybridní pásy spojují výhody gumových a ocelových pásů. Díky kvalitnímu pogumování každého hybridního segmentu se můžete s bagrem pohybovat i v místech, kde byste ocelovými pásy způsobili nezvratné škody (např. chodníky, silnice, apod.)

Wacker Neuson hybridní pásy jsou mimo jiné vyrobeny z vysoce-pevnostní, kalené oceli a jejich životnost je tudíž mnohem delší než u klasických gumových pásů. Navíc, případné poškození lze individuálně nahradit pouze jeden daný segment (nemusíte měnit celý pás jako tomu je u standardních pásů).

Wacker Neuson hybridní pásy jsou nyní k dispozici pro bagry: ET65, ET90

Struktura hybridních pásů

Každý pás obsahuje 39 hybridních segmentů (78 celkem) od předního výrobce pásů a pneumatik – BRIDGESTONE, které jsou přímo šroubovány na dopravník (stejně jako je to u pásů s ocelovými pláty).

Struktura hybridu

Struktura hybridu

Svorková ložiska a vodící kladky jsou používány rovněž na osvědčené ocelové pásy. Tento systém zaručuje stabilní dráhu posuvu pásů (žádné prokluzování nebo vysmeknutí se). Kromě toho, předělání ocelových pásů na hybridní je usnadněno díky řadě shodných komponentů. Stačí pouze demontovat staré „ocelové pláty“ z dopravníku a poté našroubovat hybridní segmenty.

Díky vzájemnému překrývání jednotlivých hybridních segmentů se dostává méně půdy nebo cizích předmětů . Tento systém chrání dopravník a segmenty před poškozením, a zanesení špínou je sníženo na minimum (například při přechodech z terénu na silnici či chodník).

Hybridní segmenty

Segment

Segment

Společnost Wacker Neuson garantuje nejvyšší kvalitu těchto segmentů.
Skládají se z vysoce-pevnostní, kalená oceli a dále z vynikající kaučukové směsi což rovněž přispívá k prodloužené životnosti pásů.
Při kombinaci těchto dvou složek hrají významnou roli prvotřídní procesy.

Tento vývoj byl možný především díky mnohaletým zkušenostem převzatých od předního výrobce, společnosti Bridgestone, které hybridním pásům dávají jednoznačně vynikající vlastnosti.

Segmenty jsou mimo jiné vyrobeny z vysoce-pevnostní, kalené oceli, která zasahuje až k vnějším okraji. Toto posílení brání tomu, aby se odlamovala slabší místa z gumového potažení (jako to je u konkurenčních segmentů).

Řez segmentem

Řez segmentem

Výhody hybridních pásů

  • Profitování z výhod, které nabízí gumové i ocelové pásy.
  • Zamezení prokluzování pásů nebo jejich vysmeknutí
  • Delší životnost hybridních segmentů než u pryžových pásů díky silnější gumové směsi
  • Výborné samo-čistící vlastnosti
  • Speciální ochranné vyztužení segmentů

Snadné dovybavení ocelových pásů hybridními. Pouze se ocelové pláty demontují a nahradí hybridními segmenty.


Související stroje

 

Články o bagrech

O bagrech, Novinky , ,

8.8.2012