Nakloněná technika aneb rýpadla s VDS

Co je VDS? (aktualizováno)

VDS = systém kolmého hloubení

Tento článek pojednává o tom, co je VDS. Jedná se unikátní systém pro minibagry patentovaný společností Wacker Neuson, dříve známý také jako Kippmatic, který slouží pro kolmé hloubení i při práci ve svahu.

Sklon a terén jsou dány. Vaším pomocníkem je rýpadlo.

S vertikálním hloubicím systémem (VDS) Wacker Neuson se vždy nacházíte ve své nejlepší pracovní poloze. Tímto systémem společnost Wacker Neuson významně přispěla ke zvýšení účinnosti bagrování.
Systém kolmého hloubení, tzv. VDS system) vyrovnává nejen výškové rozdíly, ale v nerovném terénu rychle napřímí stroj do svislé polohy. To nejen významně snižuje náklady, ale přináší i řadu dalších výhod (jako např.):

Co je VDS

VDS schéma

  • Zvýšená produktivita, lepší efektivita: kratší čas hloubení díky vertikálnímu hloubení.
  • Až 25 % úspor materiálu a času během výkopu.
  • Až 25 % úspora materiálu a času během opětovného zasypání.
  • Až o 20 % vyšší stabilita při 15° sklonu terénu a plném výkonu.
  • Plný výkon v rozsahu 360°.
  • Běžná poloha vsedě pro práci bez stresu (Vzpřímené sezení operátora = nižší únava).
  • Jednoduchá a robustní konstrukce.
  • Zvýšení produktivity a zlepšení účinnosti: přesné a svislé rýhy

Vertikální hloubicí systém (tzv. VDS) byl zkonstruován způsobem, který ho činí robustním a uživatelsky extrémně příjmeným. Díky jeho funkcím, má toto rýpadlo široké a rozmanité použití. Kromě toho rozšiřuje kvalitu práce.

Co je VDS?

VDS umožňuje plynule měnit sklon otočného svršku až o 15 stupňů. Proto je možné i v nakloněném či nerovném terénu hloubit přesně svislé rýhy. Ekonomika a komfort pro uživatele bagrů Wacker Neuson se tak výrazně zvyšuje.
Stiskem tlačítka lze vyrovnat stoupání27 procent. Díky tomu je i v nerovném terénu možné přesné vertikální hloubení. Hospodárnost a komfort pro uživatele se tím podstatně zvyšuje.

VDS náklon až 15° = 25% úspora času a materiálu.
Plynulé naklonění stroje díky VDS kompenzuje sklon terénu až o 27%.

Kdy se VDS používá?

Při každodenním používání rýpadla je velké množství situací, ve kterých VDS mohou hrát své výhody oproti klasicky konstruovaným bagrům. V podstatě má VDS své uplatnění všude tam, kde není bagrovaný terén v rovině. (Např. práce na svazích, nebo na obrubníku)

Jak můžete být s VDS hospodárnější?

V nerovném terénu snižuje systém VDS časy díky možnosti hloubit přesné a svislé rýhy, čímž se značně zvyšuje produktivita a efektivita práce. To vede k až k 25% časové a materiálové úspoře při kopání nebo plnění. Drahé přípravné práce tak mohou být minimalizovány, a což značně snižuje náklady a časovou náročnost.

Jaké další výhody má VDS?

vds-vyhody

VDS rovněž zvyšuje uživatelskou přívětivost a bezpečnost obsluhy. Plynule měnitelný sklon otočného svršku rýpadla, je jednoduchý a je podobné nastavení autosedačky. Kromě jednoduché manipulace VDS umožňuje vzpřímené sezení, což významně snižuje únavu operátora, a tedy bolesti zad z nerovného sezení. Navíc VDS zvyšuje stabilita bagru až o 20%. Další výhodou je jednoduchost a robustnost tohoto systému.

Využití VDS:

1) Renovace
Odkrytí stěny. Musíte hloubit vertikálně. Velmi úzký prostor. Čas vás tlačí. To je úkol pro Vertikální hloubicí systém (VDS).

2) Příprava prací
Vertikální hloubení mezi zemí a zvýšeným betonovým základem bez přípravy. To je úkol pro Vertikální hloubicí systém (VDS).

3) Použití zemního vrtáku
Použití vrtáku je velmi snadné s přesností vertikálně stojícího stroje. To je důležité pro mnohé hloubkové vrty stejné kvality a stejných rozměrů. To je úkol pro Vertikální hloubicí systém (VDS).

4) Standardní hloubeníPráce s potrubím a kabely
Použitím VDS při silničních pracích jednoduše ušetříte až 25% nákladů za hloubení a opětovné vyplnění výkopů. To je ideální úkol pro Vertikální hloubicí systém (VDS).

Článek:

5) Hydraulické kladivo v akci
Nasměrujte kladivo přesně vůči zdi a do rohů a použijte ho s přesností. To je úkol pro Vertikální hloubicí systém (VDS).

6) Otáčení ve svahu
Plný výkon musí být vždy zachován. To je úkol pro Vertikální hloubicí systém (VDS).

7) Stabilita k nezaplacení
Získejte až o 20% větší stabilitu a až o 30% vyšší výsypnou výšku na nakloněném terénu (15° svah).

8) Používání Vertikálního hloubicího systému (VDS) ve městě – kraj cesty, obrubník
Vyrovnejte rozdílné úrovně stlačením tlačítka a kdykoliv se pružně přizpůsobte. To je úkol pro Vertikální hloubicí systém (VDS).

9) Odkrývání potrubí
Precizní práce. Bezpečnost pro lidi, stroj a infrastrukturu. To je úkol pro Vertikální hloubicí systém (VDS).

10) Bezpečné naklánění
Se systémem VDS a nulovou zádí můžete najet až přímo ke stěně či zdi a provádět práce dokonce i v nerovném terénu, aniž byste ji během otáčení poškodili kabinou.

Které typy WN bagrů mohou být vybaveny systémem VDS?

Video: VDS

Zdroj: Wacker Neuson - článek: Co je VDS?

Další články o bagrech

O bagrech, Novinky , ,

1.2.2021