APF 1240 Hutnicí stroj pro všechny případy

Hutnicí stroj pro všechny případy

Jednosměrná vibrační deska APF 1240

LANGENTHAL, Švýcarsko – Zemina, štěrk, asfalt nebo dlažba – při zahradních a krajinářských úpravách prokazuje vibrační deska APF 1240 své silné stránky. Díky svému ergonomickému designu a výklopné ovládací oji ji lze snadno a komfortně vést ve stísněném prostoru. APF 1240 hutnicí stroj pro všechny případy. Volitelná plastová podložka a kropicí zařízení zajišťují spolehlivé zhutnění každého materiálu s požadovanou pečlivostí.

Vibrační deska musí při zahradních a krajinářských úpravách zvládat různé úkoly, protože požadavky se zpravidla denně mění. Dnes je nutné zhutnit dlážděný vjezd do dvora, zítra to bude odvodňovací příkop a pozítří nově vyasfaltovaný chodník. Vibrační deska Ammann APF 1240 je kompaktní hutnící stroj vhodný na malé až středně velké plochy. V benzinovém provedení hutní až do hloubky 15 cm. V provedení se vznětovým motorem hutní dokonce do hloubky 18 cm.

Vibrační deska APF 1240 s šířkou 40 cm je obzvlášť kompaktní a manévrování s ní je hračka. To zvlášť usnadňuje její použití i ve stísněných podmínkách, např. u zahradních plotů, obrubníků, kolem stěn domů nebo v blízkosti růžových záhonů. Při přiblížení se k překážce stačí ovládací oj prostě překlopit dopředu a vibrační desku vést pohodlně opačným směrem. Složité otáčení a posouvání stroje je zbytečné.

APF 1240 Hutnicí stroj pro všechny případy

Ne pokaždé je potřeba provést hutnění velkého rozsahu. Často se jedná o malé plochy, které jsou od sebe vzdálené několik metrů, což bývá oříšek pro obsluhu. Kdo však v takovémto případě s vypětím sil vleče stroj zleva doprava, může si za to sám.
Protože u vibrační desky APF 1240 stačí prostě sklopit dvě integrovaná kolečka a následně lze celý stroj hravě přemístit z bodu A do bodu B.

Ještě snadnější a ergonomičtější práce lze dosáhnout s ovládací ojí, která se volitelně dodává v antivibračním provedení. Vibrace přenášené na ruce a paže tak lze snížit na 1,9 m/s2, což umožňuje ještě snadné vedení vibrační desky s minimálním vynaložením síly.

Volitelné příslušenství ještě víc rozšiřuje spektrum použití této kompaktní vibrační desky. APF 1240 hutnicí stroj pro všechny případy. Použití plastové podložky zlepšuje efektivitu hutnění dlažby a deskových obkladů. Nosný plastový nástavec chrání deskové obklady a chrání je před vznikem trhlin na povrchu. Pro šetrné hutnění má vibrační deska APF 1240 k dispozici plynule nastavitelnou frekvenci vibrací až do 98 Hz.

Mimořádně užitečným nástrojem pro požití vibrační desky na asfaltu je přídavná montáž kropicího zařízení s nádrží na vodu. Rovnoměrné vlhčení základní desky chrání před nalepováním směsi. Objem 10 l umožňuje realizovat nejenom malé, ale i větší opravy na vozovkách.

Po dokončení práce se projeví kompaktní vibrační deska ze své komfortnější stránky. Ovládací oj lze snadno překlopit nebo sundat a vibrační desku APF 1240 lze uložit do kufru osobního automobilu.

O firmě Ammann

Ammann je rodinný podnik šesté generace, který vyrábí obalovny asfaltových směsí, betonárny, hutnicí stroje a finišery v devíti výrobních závodech v Evropě, Číně, Indii a Brazílii. Odbornost společnosti je zaměřena na výstavbu silnic a dopravní infrastrukturu. Další informace naleznete na internetových stránkách www.ammann-group.com

zdroj: Ammann (10.2016) článek: APF 1240 hutnicí stroj pro všechny případy

Fotogalerie


Související stroje

- jednosměrná vibrační deska Ammann
- hmotnost: 69-76 kg
- pracovní šíre: 40 cm
- motor: Honda

- jednosměrná vibrační deska Ammann
- hmotnost: 69-76 kg
- pracovní šíre: 40 cm
- motor: Yanmar

- jednosměrná vibrační deska Ammann
- motor Honda
- prac.šíře: 33 cm
- hmotnost: 68 kg


Další články z kategorie: O hutnící technice


O hutnící technice, Novinky , , ,

20.10.2016