Adaptabilní pěchy Ammann ACR

Adaptabilní pěchy Ammann ACR

Ammann ACR 60 a ACR 68

LANGENTHAL, Švýcarsko – Čím se liší dobré vibrační pěchy od těch vynikajících, je komfort jejich obsluhy. Adaptabilní pěchy Ammann ACR 60 a ACR 68 jsou optimalizované pro různé pracovní nasazení a střídající se obsluhu stroje.

Adaptabilní pěchy Ammann ACR

Pěch ACR

Zvláštní pozornost byla kladena na vodicí rukojeť a nohu pěchu (tzv. bačkoru), které umožňují výškové nastavení stroje v obou směrech. Kromě toho v roce 2016 přibyly další novinky: Palivový kohout byl nahrazen táhlem plynu s funkcí spouštění a vypnutí. Optimalizované tlumicí materiály snižují vibrace působící na ruce a paže a trojitá filtrace ještě více zlepšuje hodnoty emisí.

Adaptabilní pěchy Ammann ACR

Hutnící práce v úzkých příkopech nebo těsně u stěn omezují viditelnou oblast kolem stroje a manévrovatelnost. Odpovědí je provedení vodicích rukojetí pěchů Ammann ACR s mimořádně otevřenou konstrukcí. Pracovník obsluhy vidí kdykoliv při pohledu shora polohu pěchovací nohy, a díky tomu může stroj přesně vést. Díky zkrácené rukojeti přístupné ze všech stran má obsluha nad strojem plnou kontrolu. Dokonce i v omezených prostorových podmínkách příkopů a výkopů lze pěch otočit až o 180° a vyhnout se přitom překážkám. Pokud je v cestě překážka, kterou je nutné ručně odstranit, umožňuje nové táhlo plynu spuštění a vypnutí stroje. Táhlo plynu zároveň reguluje otáčky motoru a nahradilo palivový kohout. Elastické uložení třmenu navíc snižuje vibrace přenášené z pěchu na ruce a paže na méně než 7 m/s2. To prospívá zdraví obsluhy a navíc snižuje předčasnou únavu při práci.

Vždy optimální pracovní výška…

Adaptabilní pěchy Ammann ACR

Pěch ACR

Pokud pracovník obsluhy po nějaké době změní místo práce nebo vedení pěchu převezme jeho kolega, lze pracovní výšku přizpůsobit individuálním potřebám. Drobné úpravy pracovní výšky lze provádět za provozu pomocí nastavitelné rukojeti. To je účelné, například pokud uživatel při hutnění vodních příkopů u zahradních a krajinářských úprav musí upravovat svahy s různými sklony. Větší prostor skýtá změna nastavení výšky na pěchovací noze. Volitelně lze pěchovací nohu prodlouženou z výroby pomocí patentovaného adaptéru zkrátit až o 10 cm. Díky tomu je pěch optimálně připraven ke každému použití.

…a vhodná noha

Sériově se pěchy ACR 60 a 68 dodávají s hutnící patkou o šířce 280 mm a délce 340 mm, volitelná opotřebitelná ocelová deska zvyšuje životnost nohy pěchu. Šest různých typů hutnících patek přizpůsobí pracovní šířku požadavkům stavby. Výměna se přitom provádí snadno a rychle pomocí čtyř šroubů. Při hutnění v nedostatečném prostoru, například při stavbě příkopů a výkopů, nastaví uživatel nejmenší pracovní šířku 165 mm. Pokud bude naopak chtít maximalizovat plošný výkon, zvolí rozšíření o šířce 400 mm. Pro práce podél překážek má navíc k dispozici asymetrickou nohu o šířce 340 mm. S její pomocí lze provádět hutnění podél stěn a obrubníků, aniž by bylo přitom nutné stroj naklánět do šikmé polohy. Podle nástavce dosahují adaptabilní pěchy Ammann ACR úctyhodný plošný výkon 325 m2 za hodinu, hloubka hutnění u nesoudržných půd činí až 50 cm.

Pro práci s minimálními emisemi

Pěchy Ammann o hmotnosti 60 a 68 kg jsou ekologické a současně snadno ovladatelné. Díky obzvlášť čistému spalování splňuje čtyřdobý benzinový motor Honda GXR 120 směrnici Euro 2. Díky tomu jej lze provozovat na celém světě. Proto je také možné provádět hutnění v příkopech a na stavbách s omezenou cirkulací vzduchu. Díky nízkým hodnotám spalinových plynů není ohroženo zdraví obsluhy. Samočisticí vzduchový filtr je doplněn filtrem umístěným před motorem, volitelně jej lze osadit cyklónovým odlučovačem. Při použití cyklónového odlučovače se ze vzduchu nejdříve odstraní větší částice, a i při těžkých provozních podmínkách je dosažena vyšší životnost vzduchového filtru.

Související stroje

- vibrační pěch
- se čtyřtaktním motorem Honda
- provozní hmotnost: 61 kg
- pracovní šíře: 28 cm

- provozní hmotnost: 68 kg
- motor: Honda
- pracovní šíře: 28 cm


Další články z kategorie: O hutnící technice

26.10.2015

AKCE: Ke každému pěchu kanystr ZDARMA

VIDEO | Časově omezená akce: Ke každému pěchu kanystr ZDARMA. Jedná se o speciální kanystr RAPIDON 6+, který zajišťuje komfortní doplňování paliva i pro hůře přístupná hrdla nádrží.

15.8.2023

Vibrační pěch s elektromotorem

PŘEDSTAVENÍ | Novinka na poli pracovních strojů s elektro pohonem – eATR68 – vibrační pěch Ammann s elektromotorem.

29.5.2013

Inovace vibračních pěchů Ammann (2013)

Vibrační pěchy společnosti Ammann nabízejí maximální možný výkon, pohodlnou obsluhu, ekonomickou životaschopnost. Ergonomicky řešené doplňky, což představuje optimální hutnicí stroj pro každé stavební uplatnění.

15.11.2015

Hutnění

Vysvětlení pojmu: Hutnění – článek nejen o vibračních strojích, které zajišťují zhutnění podloží


O hutnící technice, Novinky , , ,

26.10.2016